• Overview
 • Trip Outline
 • Trip Includes
 • Trip Excludes
 • Reviews
 • Booking
 • FAQ

Eko – gastro – zeleno!

Upravo to je najbolji opis naše petodnevne avanture u Zelenom srcu Hrvatske. Tokom cijele godine možete uživati u mirisu čiste rijeke. Svibanj je rezerviran za cvjetnu bazgu, lipanj kako mu i samo ime kaže, za mirisnu lipu, dok tijekom srpnja i kolovoza sva vaša osjetila uživaju u mirisnim vinskim kapljicama. Za uživanje u raznolikim okusima pobrinula su se lokalna obiteljska gospodarstva sa svojim domaćim proizvodima poput sireva, raznih namaza, povrća, suhomesnatih proizvoda, domaće rakijice i vina.

Tijekom ove ture odmarat ćete se u netaknutoj prirodi, uživati u najfinijim okusima domaće hrane, doživjeti nezaboravno iskustvo safari raftinga kroz sami centar Karlovca, a ponešto ćete naučiti o bogatoj povijesti karlovačkog i ozaljskog kraja.

1. dan

Prvi dan ove zanimljive ture predviđen je za posjet špilji i arheološkom parku Vrlovka u Kamanju. Arheološkim istraživanjima otkriveno je da su ljudi pohodili špilju Vrlovku još krajem neolitika, a pronađeni predmeti kao što su fina keramika ali i ljudske kosti daju zaključiti da se špilja prije svega koristila u kultne svrhe.

Nakon toga, na festival rapsodije okusa vodimo vaše nepce - jedinstvena gastro vinska tura Vivodinom. Vozimo se kroz vinograde i posjećujemo lokalne vinarije gdje možete degustirati domaće sorte vina. Vinarije i podrumi ovog dijela očuvani su i njegovani dugogodišnjim obiteljskim nasljeđem. Daljnjom vožnjom preko brdovitih puteva dolazimo do malih lokalnih OPG-ova na degustaciju domaćih proizvoda poput kobasica, špeka, kruha, jaja, sira, raznih pita i povitica. Po želji, moguće je organizirati večeru uz domaću janjetinu s ražnja ili teletinu pod pekom u poznatom restoranu obitelji Frlan. Ovaj dio ture moguće je organizirati uz šetnju ili čak jahanje konjima, umjesto vožnje.

Noćenje je organizirano u malim obiteljskim kućama odnosno lokalnim seljačkim domaćinstvima.

2. dan

Drugog dana posjećujemo Zavičajni muzej i Stari grad Ozalj.

Stari grad Ozalj impresivno je zdanje i biser hrvatske kulturne i povijesne baštine smješten na vrhu litice podno rijeke Kupe. Danas je u Starom gradu Ozlju smješten Zavičajni muzej koji posjeduje vrlo detaljnu povijesnu i arheološku zbirku artefakata Ozlja i okolice. Znamenitosti naše rute su Munjara (gradsko kupalište), šetnica Slave Raškaj, Crkva Svetog Vida i grob Slave Raškaj, Stari grad Ozalj i Zavičajni muzej Ozalj. Slijedi ručak u nekom od lokalnih seoskih domaćinstava.

U poslijepodnevnim satima posjećujemo obitelj Kovač koja već dugi niz godina ima vrlo uspješno poljoprivredno gospodarstvo za proizvodnju domaćeg bućinog ulja - najboljeg koje ćete ikada imati prilike probati. Dokaz da je tome tako su i brojne nagrade koje ova obitelj osvaja na svjetskim razinama.

Noćenje je organizirano u malim obiteljskim kućama odnosno lokalnim seljačkim domaćinstvima.

3. dan

Treći dan započinjemo posjetom Karlovcu, prateći stare rimske puteve idemo prema Muzeju Domovinskog rata na Turnju. Početna točka je Karlovački Miljokaz koji ponosno stoji u centru grada kao podsjetnik na zlatna rimska vremena. Dolazimo tako i do Muzeja Domovinskog rata koji je danas simbol pobjede, svjedok borbe za slobodnu i samostalnu Hrvatsku i trajni spomen na junake Hrvatske vojske koji su na Turnju obranili Karlovac i Hrvatsku. Unutanji dio muzeja smješten je u originalnoj zgradi iz ratnih vremena znakovitog naziva Hotel Kalifornija.

Zatim slijedi ručak te vožnja Kupom povijesnom lađom Zora tijekom koje domaćini pričaju brojne povijesne priče i legende vezane uz ovaj kraj. Tijekom vožnje organizirano je i piće dobrodošlice, domaća pogača, a nije strana niti zabava uz živu glazbu. Noćenje u hotelu Europa.

4. dan

Četvrtog dan idemo na nezaboravno iskustvo – Safari rafting kroz sami centar Karlovca. Radi se o nagrađivanoj ponudi od strane Ministarstva turizma, provjerite zašto. Ručak je organiziran na predivnoj lokaciji Starog grada Dubovca u restoranu koji savršeno kombinira tradicionalnu kuhinju s modernim izričajem uz uvijek svježe sezonske namirnice – Bistro Kastel. Slijedi vođena tura uz licencirane interpretacijske vodiče „Secret Karlovac“ tijekom koje ćete imati prilike saznati misterije skrivene u bogatoj kulturno-povijesnoj prošlosti ovog vojnog grada. Noćenje u hotelu Europa.

5. dan

Zadnjeg dana naše ture, nakon doručka, pozdravljamo se do neke nove prilike za druženje.

Vrsta ponude: petodnevni izlet u karlovački i ozaljski kraj koji uključuje posjet Zavičajnom muzeju i Starom gradu Ozlju, Muzeju Domovinskog rata Turanj, posjet Arheo parku i špilji Vrlovka, gastro -vinsku turu, posjet OPG-u Kovač, vožnju žitnom lađom po rijeci Kupi, safari rafting kroz Karlovac, vođenu turu „Secret Karlovac", hranu i smještaj u obližnjim seljačkim domaćinstvima, restoranima i hotelu

Cijena aranžmana: od 3.490,00 HRK po osobi

Broj osoba: 4-16

Trajanje: 5 dana / 4 noćenja

Težina aktivnosti: lagano do srednje zahtjevno

Mogući termin: tijekom cijele godine uz prethodnu najavu od minimalno 5 dana

Nisu pronađeni detalji.

Ponuda obuhvaća: posjet i ulaznice za posjet Muzej i Stari grad Ozalj i Muzej Domovinskog rata Turanj, degustaciju vina i domaće hrane tijekom gastro-vinske ture, vozača, vodiča. Nudimo mogućnost usluge osobnog sommeliera, uz nadoplatu. Ponuda obuhvaća i 4 noćenja s doručkom, 3 ručka na obližnjim seoskim domaćinstvima i restoranu Kastel, posjet OPG-u koji se bavi proizvodnjom domaćeg bućinog ulja te degustaciju istog uz lokalne proizvode, posjet Arheo parku i špilji Vrlovka (ukoliko ulaz bude moguć), safari rafting kroz Karlovac, vožnju lađom po rijeci Kupi, troškove organizacije, fotografiranje ture. Fotografije šaljemo elektronskim putem nakon izleta.

Nisu pronađeni detalji.

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će pregledati “5 dana u Zelenom srcu Hrvatske”

 • Naziv cijene
  Početak
  Kraj
  Skupina (Min-Max)
  cijena
   
 • Naziv cijene HRK
  Početak
  Kraj
  4 - 16 period bez rata
   
  Slobodna sjedala: 16

  Adult ( 4 - 16 period bez rata ) kn3,490.00 kn0.00 /Osoba

  - +

Nisu pronađeni detalji

hr