• Overview
 • Trip Outline
 • Trip Includes
 • Trip Excludes
 • Reviews
 • Booking
 • FAQ

4x4 safari Lipnik uz posjet špilji i Arheo parku Vrlovka

Ovisno o godišnjem dobu u kojem nas posjetite, tokom ove ponude možete uživati u čarobnim bojama jeseni, mirisima cvjetne bazge u proljeće ili pak mirisne lipe tokom ljeta. Kad god to bilo, dva dana provedena na čistom zraku ispunjena različitim aktivnostima zvuče posebno dobro u ovo čudno vrijeme koje nas je sve zadesilo, zar ne?

1. dan

Prvog dana ove adrenalinske avanture krećemo u istraživanje ostataka Napoleonove rute i nekad velebnog dvorca Novigrad na Dobri, mjesta koje odiše bogatom prošlošću, a danas stoji zaboravljeno. Tik do dvorca nalazi se stari kameni most preko Dobre na staroj rimskoj cesti Karolina koja je nekada spajala Karlovac sa Bakarom. Kroz napuštena sela se probijamo do mjesta Lipnik uz rijeku Kupu te dalje do još jednog starog dvorca - Ribnik. Naša 4x4 avantura nastavlja se makadamskim putevima i starim vinogradima uz atraktivne prizore kanjona rijeke Kupe. Za ljetnih mjeseci kupanje u kristalno čistoj rijeci ovdje je jedinstven užitak. Kružni obilazak naselja Lipnik odlikuje slabo nastanjen kraj pokriven šumom, livadama u gorskom području, te vidikovcima koji za lijepa vremena sežu sve do Bosne, Velike i Male Kapele, Kleka, Bjelolasice pa čak i dijela Slovenije. Za ljubitelje off roada ne nedostaje blata niti u vrućim ljetnim danima. Ostatak godine donosi užitak čak i po lošim vremenskim uvjetima zbog specifičnosti kraja. Nije isključeno da tijekom vožnje naletimo na medvjeda, vuka, jelena, divlju svinju, a nemojte se iznenaditi ako na putu ugledamo i traktore za vuču drva.

Tokom 4x4 ture osiguran je lovački gablec kojeg čine domaća rakijica, domaće kobase i špek, domaći kruh, luk. Noćenje je u predivnom Srcu prirode Ribnik, poznatom seoskom odmaralištu obitelji Srakovčić.

2. dan

Drugog dana čekaju nas nešto laganije aktivnosti u obliku posjeta Arheo parku i špilji Vrlovka u Kamanju, u netaknutoj prirodi uz predivnu rijeku Kupu. Kamanje nudi brojne sportske aktivnosti poput vožnje kajakom ili kanuom, rafting na Kupi, biciklističke i pješačke staze, a tu su i poučne staze, kampovi... Atrakcije svakako vrijedne posjeta su špilja Vrlovka i arheološki park. Budući da u špilju nije moguće ući u svako doba godine zbog šišmiša koji tamo obitavaju, u Arheo parku iznad same špilje pravi je multimedijski centar s nadstrešnicom idealan za održavanje raznih prezentacija, radionica, edukacija…

Arheološkim istraživanjima otkriveno je da su ljudi pohodili špilju Vrlovku još krajem neolitika. Pronađeni predmeti kao što su fina keramika, ali i ljudske kosti daju zaključiti da se špilja prije svega koristila u kultne svrhe.

Ručak je u jednom od lokalnih restorana uz fine domaće specijalitete.

Vrsta ponude: dvodnevna adrenalinska avanutra koja uključuje safari vožnja u 4×4 terencima selom Lipnik, posjet Arheo parku i špilji Vrlovka, boravak na prekrasnom imanju obitelji Srakovčić u Srcu prirode Ribnik

Cijena aranžmana: od 1.240,00 HRK po osobi

Broj osoba: 4-16

Trajanje: 2 dana / 1 noćenje

Težina aktivnosti: lagano do srednje zahtjevno

Mogući termin: tijekom cijele godine uz prethodnu najavu od minimalno 5 dana

Nisu pronađeni detalji.

Ponuda obuhvaća: 4×4 safari vožnju u terenskim vozilima, vozača / vodiča, fotografiranje, animaciju uz lokalne priče i legende, lovački gablec na panju, posjet Arheo parku i špilji Vrlovka (ukoliko ulaz bude moguć), organizaciju i provedbu aktivnosti prema prethodnom dogovoru, noćenje s doručkom u obiteljskom smještaju Srce prirode Ribnik, ručak, troškove organizacije. Fotografije šaljemo elektronskim putem nakon izleta.

Nisu pronađeni detalji.

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će pregledati “4×4 mistika u zelenoj oazi – 2 dana”

 • Naziv cijene
  Početak
  Kraj
  Skupina (Min-Max)
  cijena
   
 • Naziv cijene HRK
  Početak
  Kraj
  4 - 16 period bez rata
   
  Slobodna sjedala: 16

  Adult ( 4 - 16 period bez rata ) kn1,240.00 kn0.00 /Osoba

  - +

Nisu pronađeni detalji

hr