• Overview
 • Trip Outline
 • Trip Includes
 • Trip Excludes
 • Reviews
 • Booking
 • FAQ

Gastro-vinska tura, Stari grad Ozalj, špilja Vrlovka, OPG Kovač, vožnja kanuom po Kupi – 3 dana / 2 noćenja

Ako bismo u 3 riječi trebali opisati turu koju smo pripremili za vas to bi zvučalo ovako; Eko – gastro – zeleno! Tijekom ove ture odmarat ćete se u zelenom srcu prirode, uživati u najfinijim okusima domaće hrane, provesti divne dane na našoj krasotici Kupi, a ponešto ćete i naučiti o bogatoj povijesti ozaljskog kraja.

1. dan

Prvi dan ove zanimljive ture predviđen je za posjet Muzeju i Starom gradu Ozlju. Stari grad Ozalj impresivno je zdanje i biser hrvatske kulturne i povijesne baštine smješten na vrhu litice podno rijeke Kupe. Danas je u Starom gradu Ozlju smješten Zavičajni muzej koji posjeduje vrlo detaljnu povijesnu i arheološku zbirku artefakata Ozlja i okolice. Znamenitosti naše rute su Munjara (gradsko kupalište), šetnica Slave Raškaj, Crkva Svetog Vida i grob Slave Raškaj, Stari grad Ozalj i Zavičajni muzej Ozalj. Slijedi ručak u nekom od lokalnih seoskih domaćinstava.

U poslijepodnevnim satima posjećujemo špilju i arheološki park Vrlovka u Kamanju. Arheološkim istraživanjima otkriveno je da su ljudi pohodili špilju Vrlovku još krajem neolitika, a pronađeni predmeti kao što su fina keramika ali i ljudske kosti daju zaključiti da se špilja prije svega koristila u kultne svrhe.

Noćenje je u nekom od lokalnih seoskih imanja uz predivan pogled na vinograde ili rijeku Kupu.

2. dan

Drugog dana vodimo vas na jedinstvenu gastro vinsku turu Vivodinom. Vozimo se kroz vinograde i posjećujemo lokalne vinarije gdje možete degustirati domaće sorte vina. Vinarije i podrumi ovog dijela očuvani su i njegovani dugogodišnjim obiteljskim nasljeđem. Daljnjom vožnjom preko brdovitih puteva dolazimo do malih lokalnih OPG-ova na degustaciju domaćih proizvoda poput domaće rakijice za dobrodošlicu, finih kobasica, špeka, kruha, jaja, sira, raznih pita i povitica, te naravno vrhunske vinske kapljice. Po želji, moguće je organizirati večeru uz domaću janjetinu s ražnja ili teletinu pod pekom u poznatom restoranu obitelji Frlan.

Noćenje je organizirano u malim obiteljskim kućama odnosno lokalnim seljačkim domaćinstvima.

3. dan

Trećeg dana posjećujemo OPG obitelji Kovač koja već dugi niz godina ima vrlo uspješno poljoprivredno gospodarstvo za proizvodnju domaćeg bućinog ulja – najboljeg koje ćete ikada imati prilike probati. Dokaz da je tome tako su i brojne nagrade koje ova obitelj osvaja na svjetskim razinama.

Nakon ručka slijedi nam zabava na rijeci Kupi uz vožnju kanuima. Zašto ne biste proveli dan veslajući i uživajući u prirodnim ljepotama s jedne strane s pogledom na jedan od najljepših starih gradova – Stari grad Ozalj, a s druge na slavnu hidroelektranu Munjaru. Ovdje je lijepo uređeno i gradsko kupalište, pa će nakon veslanja prijati osvježenje i kupanje te sunčanje na plaži.

Vrsta ponude: trodnevni izlet u ozaljski kraj koji uključuje posjet Zavičajnom muzeju i Starom gradu Ozlju, posjet Arheo parku i špilji Vrlovka, gastro – vinsku turu, posjet OPG-u Kovač, vožnju kanuima po Kupi, hranu i smještaj u obližnjim seljačkim domaćinstvima

Cijena aranžmana: od 2.440,00 HRK po osobi

Broj osoba: 4-16

Trajanje: 3 dana / 2 noćenja

Težina aktivnosti: lagano do srednje zahtjevno

Mogući termin: tijekom cijele godine uz prethodnu najavu od minimalno 5 dana

Nisu pronađeni detalji.

Ponuda obuhvaća: 4×4 vožnju / vožnju kombijem vinskim cestama vivodinskog kraja, degustaciju vina i domaće hrane, vozača, vodiča. Nudimo mogućnost usluge osobnog sommeliera, uz nadoplatu. Ponuda obuhvaća i 2 noćenja s doručkom u obiteljskom smještaju, 2 ručka na obližnjim seoskim domaćinstvima, posjet OPG-u koji se bavi proizvodnjom domaćeg bućinog ulja te degustaciju istog uz lokalne proizvode, posjet Arheo parku i špilji Vrlovka (ukoliko ulaz bude moguć), posjet Muzeju i Starom gradu Ozlju, najam kanua i vožnju po rijeci Kupi, troškove organizacije, fotografiranje / snimanje tokom ture, snimljene materijale šaljemo elektronskim putem nakon izleta.

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će pregledati “Gastro povijesna tura za sva osjetila – 3 dana”

 • Naziv cijene
  Početak
  Kraj
  Skupina (Min-Max)
  cijena
   
 • Naziv cijene HRK
  Početak
  Kraj
  4 - 16 period bez rata
   
  Slobodna sjedala: 16

  Adult ( 4 - 16 period bez rata ) kn2,440.00 kn0.00 /Osoba

  - +

Nisu pronađeni detalji

hr