• Overview
 • Trip Outline
 • Trip Includes
 • Trip Excludes
 • Reviews
 • Booking
 • FAQ

Kupom od Slovenije do Hrvatske

Da je rijeka Kupa jednostavno čarobna na svakom dijelu svojeg vodotoka dokaz je ponuda koja je pred vama. Kupa ili kako bi naši susjedi Slovenci rekli Kolpa, ima što za pokazati i sa druge strane granice. Tijekom ove ture odmarat ćete se u netaknutoj prirodi, uživati u najfinijim okusima domaće hrane, doživjeti nezaboravno iskustvo safari raftinga kroz sami centar Karlovca, a ponešto ćete naučiti o Centru prirode slovenske Bele krajine te bogatoj povijesti karlovačkog i ozaljskog kraja.

1. dan

Početak ove sedmodnevne avanture je upravo u Sloveniji, u Centru prirode Bela krajina. Prvi dan obilazimo novouređeni muzej u Semiču sa postavom interpretacijske izložbe od neolitika do danas. Cijelo područje krajine vrvi iznimnom biološkom raznolikošću - čak 50 vrsti zmijskih pastira, 300 vrsti leptira, 14 vrsti vodozemaca, 39 autohtonih vrsti riba, rakova, više od 40 vrsti orhideja, 500 vrsti gljiva, a posebno treba naglasiti zanimljive stanovnike poput dabra, vidre i puha. Među prirodnim vrijednostima ističu se i špilje kojih ima više od 600. Na kraju ture vrijedi posjetiti podrumski prostor u kojem se nalazi muzej vinarstva toga kraja.

Slijedi ručak u nekom od lokalnih obiteljskih gospodarstava, popularno zvane kmetije. Noćenje također u obiteljskom smještaju.

2. dan

Drugog dana posjećujemo izvor rijeke Krupe i tajanstvenost koja ga okružuje. Od 1997. godine područje rijeke Krupe zaštićeno je kao prirodni spomenik od lokalnog značaja, a krška špilja Židovske kuće kao spomenik kulture. Zbog prisutnosti ugroženih vrsta i staništa, cijelo područje je uključeno i u mrežu Natura 2000. Posjećujemo i nekoliko obnovljenih izvora vode.

Nakon obilaska slijedi ručak te polazak prema Hrvatskoj gdje je noćenje organizirano u predivnom obiteljskom smještaju Srce prirode u Ribniku.

3. dan

Treći dan ove zanimljive ture predviđen je za posjet špilji i arheološkom parku Vrlovka u Kamanju. Arheološkim istraživanjima otkriveno je da su ljudi pohodili špilju Vrlovku još krajem neolitika, a pronađeni predmeti kao što su fina keramika ali i ljudske kosti daju zaključiti da se špilja prije svega koristila u kultne svrhe.  Nakon toga, na festival rapsodije okusa vodimo vaše nepce! Vodimo vas na jedinstvenu gastro vinsku turu Vivodinom. Vozimo se kroz vinograde i posjećujemo lokalne vinarije gdje možete degustirati domaće sorte vina. Vinarije i podrumi ovog dijela očuvani su i njegovani dugogodišnjim obiteljskim nasljeđem. Daljnjom vožnjom preko brdovitih puteva dolazimo do malih lokalnih OPG-ova na degustaciju domaćih proizvoda poput kobasica, špeka, kruha, jaja, sira, raznih pita i povitica. Po želji, moguće je organizirati večeru uz domaću janjetinu s ražnja ili teletinu pod pekom u poznatom restoranu obitelji Frlan.

Noćenje je organizirano u malim obiteljskim kućama odnosno lokalnim seljačkim domaćinstvima

4. dan

Četvrti dan posjećujemo Zavičajni muzej i Stari grad Ozalj. Stari grad Ozalj impresivno je zdanje i biser hrvatske kulturne i povijesne baštine smješten na vrhu litice podno rijeke Kupe. Danas je u Starom gradu Ozlju smješten Zavičajni muzej koji posjeduje vrlo detaljnu povijesnu i arheološku zbirku artefakata Ozlja i okolice. Znamenitosti naše rute su Munjara (gradsko kupalište), šetnica Slave Raškaj, Crkva Svetog Vida i grob Slave Raškaj, Stari grad Ozalj i Zavičajni muzej Ozalj. Slijedi ručak u nekom od lokalnih seoskih domaćinstava.U poslijepodnevnim satima posjećujemo obitelj Kovač koja već dugi niz godina ima vrlo uspješno poljoprivredno gospodarstvo za proizvodnju domaćeg bućinog ulja - najboljeg koje ćete ikada imati prilike probati. Dokaz da je tome tako su i brojne nagrade koje ova obitelj osvaja na svjetskim razinama

Noćenje je organizirano u malim obiteljskim kućama odnosno lokalnim seljačkim domaćinstvima.

5. dan

Peti dan započinjemo posjetom Muzeja Domovinskog rata na Turnju koji je danas simbol pobjede, svjedok borbe za slobodnu i samostalnu Hrvatsku i trajni spomen na junake Hrvatske vojske koji su na Turnju obranili Karlovac i Hrvatsku. Unutanji dio muzeja smješten je u originalnoj zgradi iz ratnih vremena znakovitog naziva Hotel Kalifornija.

Zatim slijedi ručak te vožnja Kupom povijesnom lađom Zora tijekom koje domaćini pričaju brojne povijesne priče i legende vezane uz ovaj kraj. Tijekom vožnje organizirano je i piće dobrodošlice, domaća pogača, a nije strana niti zabava uz živu glazbu. Noćenje u hotelu Europa.

6. dan

Šestog dana idemo na nezaboravno iskustvo – Safari rafting kroz sami centar Karlovca. Radi se o nagrađivanoj ponudi od strane Ministarstva turizma, provjerite zašto. Ručak je organiziran na predivnoj lokaciji Starog grada Dubovca u restoranu koji savršeno kombinira tradicionalnu kuhinju s modernim izričajem uz uvijek svježe sezonske namirnice – Bistro Kastel. Slijedi vođena tura uz licencirane interpretacijske vodiče „Secret Karlovac“ tijekom koje ćete imati prilike saznati misterije skrivene u bogatoj kulturno-povijesnoj prošlosti ovog vojnog grada. Noćenje u hotelu Europa.

7. dan

Zadnjeg dana naše ture, nakon doručka, pozdravljamo se do neke nove prilike za druženje.

Vrsta ponude: sedmodnevni izlet koji obuhvaća obilazak slovenskog Centra prirode Bela krajina, izvora rijeke Krupe, zatim karlovačkog i ozaljskog kraja s posjetom Zavičajnom muzeju i Starom gradu Ozlju, Muzeju Domovinskog rata Turanj, posjet Arheo parku i špilji Vrlovka, gastro -vinsku turu, posjet OPG-u Kovač, vožnju žitnom lađom po rijeci Kupi, safari rafting kroz Karlovac, vođenu turu „Secret Karlovac, hranu i smještaj u obližnjim seljačkim domaćinstvima, restoranima i hotelu

Cijena aranžmana: od 4.700,00 HRK po osobi

Broj osoba: 4-16

Trajanje: 7 dana / 6 noćenja

Težina aktivnosti: lagano do srednje zahtjevno

Mogući termin: tijekom cijele godine uz prethodnu najavu od minimalno 5 dana

Nisu pronađeni detalji.

Ponuda obuhvaća: posjet i ulaznice za Centar prirode Bela krajina, za Muzej i Stari grad Ozalj i Muzej Domovinskog rata Turanj, degustaciju vina i domaće hrane tijekom gastro-vinske ture, vozača, vodiča. Nudimo mogućnost usluge osobnog sommeliera, uz nadoplatu. Ponuda obuhvaća i 6 noćenja s doručkom, 5 ručkova na obližnjim seoskim domaćinstvima i restoranu Kastel, posjet OPG-u koji se bavi proizvodnjom domaćeg bućinog ulja te degustaciju istog uz lokalne proizvode, posjet Arheo parku i špilji Vrlovka (ukoliko ulaz bude moguć), safari rafting kroz Karlovac, vožnju lađom po rijeci Kupi, troškove organizacije, fotografije ture.

Nisu pronađeni detalji.

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će pregledati “Kupa – Kolpa – 7 dana”

 • Naziv cijene
  Početak
  Kraj
  Skupina (Min-Max)
  cijena
   
 • Naziv cijene HRK
  Početak
  Kraj
  4 - 16 period bez rata
   
  Slobodna sjedala: 16

  Adult ( 4 - 16 period bez rata ) kn4,700.00 kn0.00 /Osoba

  - +

Nisu pronađeni detalji

hr